Днес отдаваме почит към всички войници, достойно изпълнили своя дълг, те винаги

...
Днес отдаваме почит към всички войници, достойно изпълнили своя дълг, те винаги
Коментари Харесай

Ето как Бургас отбеляза Гергьовден

Днес отдаваме респект към всички войници, почтено изпълнили своя дълг, те постоянно ще останат в паметта на народа ни като образец за храброст, подвиг и чест, сподели Димитър Николов

Бургас означи уместно 6-ти май – Гергьовден и Ден на храбростта и на Българската войска.

По традиция празничният ден стартира с отслужване на тържествена света литургия в Катедрален храм „ Св. св. Кирил и Методий “ в чест на Свети Великомъченик Георги и продължи с церемониален обред по полагане на венци и цветя пред Паметника на 24-ти пехотен Черноморски полк.

По остаряла българска военна традиция, водосвет и молебен за здраве на българските воини от гарнизон Бургас бе отслужен пред храм „ Св. св. Кирил и Методий “ от Негово Преосвещенство Агатополски свещеник Иеротей и бургаското православно духовенство.

Празникът продължи с богата фолклорна стратегия на площад „ Тройката “. Нейното начало сложи оркестър „ Жарава “ в състав: Динко Палазов – дудук, Петко Янгьозов – гайда, Красимир Петков – акордеон, Желязко Ангелов – клавир, Николай Чапкънов – барабан и с гост-солист Александра Димитрова. На сцената за приятност на бургазлии и посетители на града се качиха още танцьорите от Фолклорен танцов отбор " Никола Гинов " и ДФТА " Радост " с живописен началник Димитър Гинов.
 На фотографията от ляво надясно: Димитър Нисолов, ръководителят на Общински съвет Бурас проф. Севдалина Турманова, депутатът от ГЕРБ Андрей Рунчев, общинският консултант Георги Дракалиев (ВМРО), зам.-кметът по бюджет и финанси Красимир Стойчев, изп.директор на ИАРА доцент Ваня Стаматова, зам.-председателя на Общински съвет Бургас Димчо Грудев и съветниците - Тодор Йосифов (ГЕРБ), Боян Дяков (НФСБ), Живко Господинов (БСП), Ивайло Колев (ГЕРБ), Деян Денев от Лайънс клуб " Виа Понтика Бургас " и Йордан Иванов
Eто и поздрава на кмета Димитър Николов:

" Уважаеми именици, военнослужещи, офицери и сержанти от запаса, ветерани и съграждани,

Приемете моите специфични поздравления във връзка светлия християнски празник Гергьовден! 6 май е дата, на която честваме делата на Свети Георги Победоносец, само че също по този начин храбростта и героичния героизъм на Българската войска.

Нашият народ постоянно е изпитвал огромна респект и почитание към бойните обичаи и триумфите на армията ни. През хилядолетната ни история българският боец неведнъж е доказвал, че е кадърен на подвизи и героична всеотдайност, когато пази свободата и независимостта на родината. Най-важната упора на тази негова храброст е любовта към Майка България и българския народ.

Днес ние отдаваме респект към всички знайни и незнайни български бойци, които почтено извършиха своя дълг под бойните флагове в работа на отечеството. Те постоянно ще останат в паметта на народа ни като образец за храброст, подвиг и чест.

Пожелавам на всички военнослужещи и ветерани да носят мощната любов към нашата татковина в сърцата си, да пазят заветите на предците ни и войнската чест.

Отправям специфичен привет към всички именици с благопожелание за здраве и благоденствие. Нека свети Георги ни закриля и ни води към нови триумфи и победи!

Честит празник! "
 Депутатът от ГЕРБ Жечо Станков, зам.-кметът на Бургас по обучение Йорданка Ананиева и екснародният фаворит Румен Ангелов(вдясно)  Кадър от ритуала по поднасяне на венци и цветя пред паметника на " 24-ти Пехотен полк " в Бургас
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР